05.07.2015 Назад
Бразил истражува 15 глобални банки за манипулации на девизниот пазар

Антимонополската агенција на Бразил ги истражува банките за манипулација

free printable coupons blog.umlmodeller.com rite aide coupons
priligy las open en priligy
viagra online kaufen viagra pillen kruidvat viagra pillen kruidvat
coupons for drugs codesamples.in prescription coupons
abortion pill price buy abortion pill how do abortion pill work
vermox tablete doziranje movidafm.net vermox suspenzija
medical abortion pill alternatives to abortion pill abortion pill alternatives
early abortion pill options cicg-iccg.com abortion pill side effects
naltrexone uses click low dose naltrexone online pharmacy
can naltrexone cause false positive charamin.jp naltrexone for alcohol withdrawal
cyklokapron og alkohol cyklokapron kokemuksia cyklokapron ampullen

Антимонополската агенција на Бразил ги истражува „Citigroup“, „HSBC Holdings“, „Deutsche Bank“ и уште редица други банки кои се под сомневање за создавање картел за манипулација на девизниот курс на бразилскиот реал.

Има „значителни индикации“ за постоењето на овие практики на пазарот на валути од страна на трите големи банки и други 12 американски и меѓународни кредитни институции. Истрага се води и против 30 лица.

Има докази дека банките работеле заедно за да се манипулира со курсот, како и дека се координирале при купување и продавање на валути и на тој начин го местеле референтниот курс на Централната банка и се спречувале активностите на други банки, кои делуваат на бразилскиот девизен пазар.

Меѓу останатите банки се „JP Morgan Chase“, „Morgan Stanley“, „Credit Suisse“, „Barclay’s“, „Royal Bank of Scotland“ и „UBS“.

Претходно оваа година пет од банките, испитани во Бразил се изјаснија за невини по слични обвиненија во САД и се согласија да платат вкупно 5 милијарди долари казна. Четири од нив – „Barclays“, „Citigroup“, „JP Morgan“ и „Royal Bank of Scotland“ ја признаа вината во манипулирање на цените на пазарот на долари и евра во САД. „UBS“ ќе добие имунитет во тоа дело, но се изјасни за виновна во манипулирање на „Libor“.

Бразилската антимонополска агенција има блиски врски со органите на другите земји и најверојатно добива помош од нив во истрагата. Во случај вината на банките биде докажана, тие може да бидат казнети до 20% од годишните приходи, но оваа сума може да се удвои, ако се утврди дека тие постојано манипулирале на пазарот.

Истрагата е за настани кои се случиле меѓу 2007-ма и 2013-та година. Банките ги координирале активностите преку разговори обезбедени од „Bloomberg LP“, а дел од учесниците говореле за групата како за „картел“ и „мафијата“. Барем еден од учесниците засега им помага на властите.

Извор Denar

 

wife affair anvly.com types of women who cheat
reasons why husband cheat site cheats
levaquin blog.lakerestoration.com ventolin 2mg
viagra free coupon open viagra coupon
prescription discount coupon free printable viagra coupons coupons for viagra 2016
vepesid price policereference.co.uk vepesid capsules
cialis free coupon cialis coupon code coupon prescription
coupons for cialis 2016 prescription coupon cialis manufacturer coupon 2016
amoxicillin 1000 mg amoxicillin dermani haqqinda amoxicillin dermani haqqinda
2nd trimester abortion pill achi-kochi.com what is abortion pill
what is an abortion pill effects of abortion pill abortion pill online
early abortion pill options cicg-iccg.com abortion pill side effects
naltrexone uses naltrexone hydrochloride tablets 50 mg low dose naltrexone online pharmacy
naltrexone works by go alcohol antagonist
naltrexone effectiveness naltrexone side effects depression naltrexone injections
naltrexone alcohol interaction low dose ldn how to take naltrexone
probenacid click naltrexone brand name
ldn 4.5 mg myjustliving.com low dose naltrexone online pharmacy
risperidon wikipedia risperidon 2care4 risperidon vipharm


Би можело да ве интересира
Нов пад на цената на нафтата

Цената на барелот сирова нафта на 46,63 долaри за барел !

risperidon wikipedia risperidon 2care4 risperidon vipharm
Повеќе: клик
Стопанска банка АД – Скопје ќе дели 127 денари бруто дивиденда по акција

Бруто дивидендата по акција изнесува 127,00 денари.

Повеќе: клик
Германија бара ЕК да ги замрзне европските фондови за непослушните во ЕУ

Германската Влада бара начин како да се замрзнуваат средствата за земјите-членки на ЕУ !?

Повеќе: клик
Бразил истражува 15 глобални банки за манипулации на девизниот пазар

Антимонополската агенција на Бразил ги истражува банките за манипулација

free printable coupons blog.umlmodeller.com rite aide coupons
priligy las open en priligy
viagra online kaufen viagra pillen kruidvat viagra pillen kruidvat
coupons for drugs codesamples.in prescription coupons
abortion pill price buy abortion pill how do abortion pill work
vermox tablete doziranje movidafm.net vermox suspenzija
medical abortion pill alternatives to abortion pill abortion pill alternatives
early abortion pill options cicg-iccg.com abortion pill side effects
naltrexone uses click low dose naltrexone online pharmacy
can naltrexone cause false positive charamin.jp naltrexone for alcohol withdrawal
cyklokapron og alkohol cyklokapron kokemuksia cyklokapron ampullen
Повеќе: клик
Држава Валута Среден курс
ЕМУ EUR 61.542
САД USD 51.4522
В. Британија GBR 69.8072
Извор: НБРМ

Валутен Калкулатор
Количина
Од валута:
Во валута:
Сума:


АНКЕТА
Во која валута ги чувате вашите заштеди?