31.05.2017 Назад
Германија бара ЕК да ги замрзне европските фондови за непослушните во ЕУ

Германската Влада бара начин како да се замрзнуваат средствата за земјите-членки на ЕУ !?

Германската Влада бара начин како да и се овозможи на Европската комисија да ги замрзнува средствата за земјите-членки на ЕУ што не се однесуваат во согласност со стандардите на блокот во врска со владеењето на правото.

Официјален документ на германската влада за идните буџетски правила во Унијата вели дека Берлин сака зермањето сретства од кохезионите фондови да го поврзе со почитување на основните принципи на владеењето на правото.Импликацијата ќе биде таква што земја како Полска, чија влада во моментов е во судир со Брисел во врска со владеењето на правото, може да ги изгуби европските пари за финансирање на посиромашните региони, познати како “кохезивен фонд. ”

За Полска се издвоени вкупно 86 милијарди евра од различни кохезиони фондови на ЕУ во сегашниот седумгодишен буџет кој ќе трае до 2020 година.

Комисијата се обидува повеќе од една година да ја дисциплинира Партијата на законот и правдата на Полска заради третманот на највисокиот суд во земјата, како и за други прашања. Пркосната влада во Варшава го возврати ударот на Брисел, обвинувајќи го Франс Тимерманс, одговорниот комесар, за водење на “лична крстоносна војна” против оваа држава.

 

Извор DenarБи можело да ве интересира
Нов пад на цената на нафтата

Цената на барелот сирова нафта на 46,63 долaри за барел !

risperidon wikipedia risperidon 2care4 risperidon vipharm
Повеќе: клик
Стопанска банка АД – Скопје ќе дели 127 денари бруто дивиденда по акција

Бруто дивидендата по акција изнесува 127,00 денари.

Повеќе: клик
Германија бара ЕК да ги замрзне европските фондови за непослушните во ЕУ

Германската Влада бара начин како да се замрзнуваат средствата за земјите-членки на ЕУ !?

Повеќе: клик
Бразил истражува 15 глобални банки за манипулации на девизниот пазар

Антимонополската агенција на Бразил ги истражува банките за манипулација

free printable coupons blog.umlmodeller.com rite aide coupons
priligy las open en priligy
viagra online kaufen viagra pillen kruidvat viagra pillen kruidvat
coupons for drugs codesamples.in prescription coupons
abortion pill price buy abortion pill how do abortion pill work
vermox tablete doziranje movidafm.net vermox suspenzija
medical abortion pill alternatives to abortion pill abortion pill alternatives
early abortion pill options cicg-iccg.com abortion pill side effects
naltrexone uses click low dose naltrexone online pharmacy
can naltrexone cause false positive charamin.jp naltrexone for alcohol withdrawal
cyklokapron og alkohol cyklokapron kokemuksia cyklokapron ampullen
Повеќе: клик
Држава Валута Среден курс
ЕМУ EUR 61.542
САД USD 51.4522
В. Британија GBR 69.8072
Извор: НБРМ

Валутен Калкулатор
Количина
Од валута:
Во валута:
Сума:


АНКЕТА
Во која валута ги чувате вашите заштеди?