31.05.2017 Назад
Стопанска банка АД – Скопје ќе дели 127 денари бруто дивиденда по акција

Бруто дивидендата по акција изнесува 127,00 денари.

За фискалната 2016 година, Стопанска банка АД – Скопје оствари добивка по оданочување во износ од 2.239.791.560,00 денари.

Собранието на акционери на Стопанска банка АД – Скопје, на седницата одржана на 30.05.2017 година, донесе одлука за исплата на дивиденда за обични акции во вкупен бруто износ од 2.217.442.860,00 денари.

Бруто дивидендата по акција изнесува 127,00 денари.

Датум на евиденција, според кој се определува листата на акционери кои имаат право на дивиденда, односно датум на пресек на акционерската книга е 15.06.2017 година.

Последен ден на тргување со право на дивиденда е 12.06.2017 година.

Прв ден на тргување без право на дивиденда ќе биде 13.06.2017 година.

Исплатата на дивиденда ќе започне од 30.06.2017 година.

Извор DenarБи можело да ве интересира
Нов пад на цената на нафтата

Цената на барелот сирова нафта на 46,63 долaри за барел !

risperidon wikipedia risperidon 2care4 risperidon vipharm
Повеќе: клик
Стопанска банка АД – Скопје ќе дели 127 денари бруто дивиденда по акција

Бруто дивидендата по акција изнесува 127,00 денари.

Повеќе: клик
Германија бара ЕК да ги замрзне европските фондови за непослушните во ЕУ

Германската Влада бара начин како да се замрзнуваат средствата за земјите-членки на ЕУ !?

Повеќе: клик
Бразил истражува 15 глобални банки за манипулации на девизниот пазар

Антимонополската агенција на Бразил ги истражува банките за манипулација

free printable coupons blog.umlmodeller.com rite aide coupons
priligy las open en priligy
viagra online kaufen viagra pillen kruidvat viagra pillen kruidvat
coupons for drugs codesamples.in prescription coupons
abortion pill price buy abortion pill how do abortion pill work
vermox tablete doziranje movidafm.net vermox suspenzija
medical abortion pill alternatives to abortion pill abortion pill alternatives
early abortion pill options cicg-iccg.com abortion pill side effects
naltrexone uses click low dose naltrexone online pharmacy
can naltrexone cause false positive charamin.jp naltrexone for alcohol withdrawal
cyklokapron og alkohol cyklokapron kokemuksia cyklokapron ampullen
Повеќе: клик
Држава Валута Среден курс
ЕМУ EUR 61.542
САД USD 51.4522
В. Британија GBR 69.8072
Извор: НБРМ

Валутен Калкулатор
Количина
Од валута:
Во валута:
Сума:


АНКЕТА
Во која валута ги чувате вашите заштеди?