21.02.2017 Назад
Профитот на HSBC за 2016-та година се распадна со 62%

Акциите на британската банка „HSBC“ поевтинија со 4%,

naltrexone rheumatoid arthritis naltrexone 4mg c naltrexone
naltrexone alcohol interaction read how to take naltrexone

Акциите на британската банка „HSBC“ поевтинија со 4%, откако стана познато дека еднократните трошоци и отпишувањето од неколку милијарди долари се распадна профитот на доверителот за 2016-та година со 62% на годишно ниво до 7,1 милијарди долари.

Британската банка го обвини забавувањето на економски раст на главните пазари во Хонг Конг и Велика Британија за падот на профитот, како и оштетување на угледот за 3,2 милијарди долари од приватното банкарство во Европа и влијанието од продажбата на своите активности во Бразил.

Профитот пред даноци од 7,1 милијарди долари во 2016-та година е со над 50% помал од прогнозата на аналитичарите за 14,4 милијарди долари, покажуваат податоците на „Thomson Reuters“, и е доста под добивката во износ од 18, 9 милијарди долари во 2015-та година.

На приспособена база профитот пред даноци е намален за 1% на годишно ниво до 19,3 милијарди долари.

Акциите на „HSBC“ поскапеле стабилно по британското гласање за излез од Европската унија минатиот јуни. Во вторникот, меѓутоа тие ја намалија цената со 4% по презентирањето на резултатите кои се тргуваа за 66,60 хонгконгшки долари во раната трговија во Хонг Конг.

Банката објави дека ќе откупи акции за уште 1 милијарда долари, зголемувајќи го откупот за 2,5 милијарди долари во 2016-та година, исто така е под проценки на аналитичарите, а „Deutsche Bank“ и „UBS“ очекуваа дека „HSBC“ ќе откупи назад акции за меѓу 2,5 и 3 милијарди долари во 2017-та година.

Најголемиот кредитор во Европа ја задржи годишната дивиденда на ниво од 0,51 долари по акција, а банката изјави дека се чувствува „уверена во одржувањето на ова ниво“.

Соодносот на основниот капитал од прв ред на „HSBC“ достигна 13,6% на крајот на 2016-та година во однос на 11,9% пред една година порано.

 

Извор Denar

can naltrexone cause false positive naltrexone for multiple sclerosis user reviews naltrexone for alcohol withdrawal


Би можело да ве интересира
Нов пад на цената на нафтата

Цената на барелот сирова нафта на 46,63 долaри за барел !

risperidon wikipedia risperidon 2care4 risperidon vipharm
Повеќе: клик
Стопанска банка АД – Скопје ќе дели 127 денари бруто дивиденда по акција

Бруто дивидендата по акција изнесува 127,00 денари.

Повеќе: клик
Германија бара ЕК да ги замрзне европските фондови за непослушните во ЕУ

Германската Влада бара начин како да се замрзнуваат средствата за земјите-членки на ЕУ !?

Повеќе: клик
Бразил истражува 15 глобални банки за манипулации на девизниот пазар

Антимонополската агенција на Бразил ги истражува банките за манипулација

free printable coupons blog.umlmodeller.com rite aide coupons
priligy las open en priligy
viagra online kaufen viagra pillen kruidvat viagra pillen kruidvat
coupons for drugs codesamples.in prescription coupons
abortion pill price buy abortion pill how do abortion pill work
vermox tablete doziranje movidafm.net vermox suspenzija
medical abortion pill alternatives to abortion pill abortion pill alternatives
early abortion pill options cicg-iccg.com abortion pill side effects
naltrexone uses click low dose naltrexone online pharmacy
can naltrexone cause false positive charamin.jp naltrexone for alcohol withdrawal
cyklokapron og alkohol cyklokapron kokemuksia cyklokapron ampullen
Повеќе: клик
Држава Валута Среден курс
ЕМУ EUR 61.542
САД USD 51.4522
В. Британија GBR 69.8072
Извор: НБРМ

Валутен Калкулатор
Количина
Од валута:
Во валута:
Сума:


АНКЕТА
Во која валута ги чувате вашите заштеди?